Foto

Theo Evans: "Sunt profund indurerat!"

In zorii zilei de joi, chiar la terminalul de imbarcare al Aeroportului International Otopeni, antrenorul Theo Evans a primit din partea reprezentantiilor FRB distinctiile oferite regretatului Chauncey Hardy pentru a le inmana familiei indoliate. In afara insemnelor Federatiei, antrenorul american a mai primit si Ordinul “Meritul Baschetbalistic”, conferit post-mortem jucatorului american, pentru prima oara in istoria baschetului romanesc. Vizibil ravasit de tragedia care s-a abatut asupra echipei sale, Theo Evans si-a gasit cu greu cuvintele, refuzand elegant dialogul cu reprezentantii mass-media. Cu ochii impaienjeniti de lacrimi si cu glasul tremurat,  tehnicianul american si-a exprimat cateva ganduri inaintea decolarii spre Statele Unite.
 
 
Va rog sa primiti din partea Federatiei insemnele FRB si Ordinul “Meritul Baschetbalistic” oferite regretatului Chauncey Hardy...
Va multumesc, voi inmana personal familiei Hardy din partea dumneavoastra toate aceste distinctii. Acum plecam direct spre Statele Unite, unde in cateva zile vom participa la funeraliile lui Chauncey. Sunt profund indurerat si abia imi gasesc cuvintele. Inca nu-mi vine sa cred ca Chauncey Hardy nu mai este...

Va impartasim tristetea si suntem alaturi de familia indurerata. Speram, de asemenea, ca veti reveni in Romania.
Ma intorc in Statele Unite, alaturi de Justin Eller, pentru a participa la inmormantarea lui Chauncey. Probabil ca in cateva zile, nu stiu exact cand, il vom conduce pe ultimul drum. Momentan, nu va pot spune  ce voi face in continuare. Inca nu am luat nici o decizie referitoare la viitor. Ne vom intoarce la familiile noastre,  apoi vom stabili ce vom face.

V-ar fi teama sa continuati in Romania daca ati avea o noua oferta? Ati simtit nesiguranta cat timp ati stat in orasul de la malul  Dunarii?
Am antrenat mai multe sezoane in Romania si niciodata nu am avut parte de astfel de incidente. M-am simtit in siguranta acolo unde am fost. La Giurgiu am avut toate conditiile si nu au existat astfel de probleme. Pana sambata totul a fost OK.  Nici acum nu-mi vine sa cred  ce s-a intamplat. Am ramas inmarmurit cand am aflat. Nu imi este frica de nimic, dar mi-e foarte greu sa ma gandesc ca a disparut Chauncey. Un vis a fost spulberat atat de usor...”
 
Va multumim pentru amabilitate si va dorim drum bun! Va asiguram inca o data ca suntem alaturi de dumneavoastra si de familia Hardy in aceasta grea incercare!
 
Impreuna cu antrenorul american Theo Evans, cu aceeasi cursa, a plecat spre SUA si jucatorul Justin Eller, echipier al lui Chauncey Hardy la CSS Giurgiu.
 
“Vom merge la inmormantarea lui Chauncey, asa cum a spus si antrenorul Evans. Apoi ma voi duce acasa, in California. Nu stiu daca ma voi intoarce in Romania sau nu. N-am luat inca nici o decizie. Voi discuta cu familia, apoi voi stii ce voi face. Nici noi nu stim ce s-a intamplat si vrem sa aflam adevarul! Sunt ravasit, mai multe nu va pot spune. E totul mult prea recent!”
 
 
 
 
 
 

Parteneri